tiistai 30. joulukuuta 2014

Uimakassi, joka näyttää jouluiseltä pöytäliinalta

Käyn paljon uimassa, perheen kanssa yhdessä ja kesällä itsekseni Stadikalla.
Uimakassi on ainainen ongelma.
Sen tulisi olla sellainen:
-ettei se päästä läpi märistä uikkareista ja pyyhkeestä tippuvaa vettä
-tarpeeksi iso, mutta kuitenkin pyörän koriin sopiva
-hihnan pitää olla niin pitkä, että sitä voi kantaa kropan yli
-uimakassin sisälläkin pitäisi olla vedenpitäviä pussukoita (yksi pesukamoille eli sellainen jonka voi ottaa suihkuhuoneeseen roikkumaan ja toinen puhelimelle ja lompakolle jne.)
-ja vielä kivan näköinenkin!


Eli eikun sopivaa laukkua suunnittelemaan. Useampaa kangastakin olen jo hankkinut, toteutus on vain jäänyt... Lopulta löysin Marimekon ystävämyynnistä kangasta, jossa toinen puoli on puuvillaa ja toisella puolella on vahapinnoite. Ihan parasta! Pikkaisen tökkivää ommella, mutta helpompaa kuin nuo aikaisemmin hankkimani. Joten tein siis ensimmäisen version tästä Marimekon kankaasta, kehitellään tästä sitten parempaa ja parempaa.. Kankaita nimittäin riittää. Ai niin ja ne pikku pussukat tuonne sisälle..

Tämä kangas ei täytä ulkonäkökriteereitäni, mielestäni se näyttää enemmän jouluiselta pöytäliinalta, kuten sen alkuperäinen tarkoituskin on varmasti ollut. Mutta koko on hyvä, materiaali on hyvä ja nyt on edes joku valmiina jatkokehittelyä varten!

Tavoitteena on saattaa joka toinen päivä joku keskeneräinen työ valmiiksi, ja niitähän riittää!

tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulua!

Hyvää Joulua Kaikille!


Kuvissa tyttöjen päällä Mekkotehtaan Elina-liivimekko, jonka ompelemisessa onnistut jos koneestasi löytyy suora ommel ja siksak.  Mekko sama kuin aikaisemmissa postauksissa näkyvä bambi-mekko.

Kuvista vastaa Muksukuvaus Lauttasaaressa, joten niistä en ota kunniaa itselleni :) Jälkikäteen kun mietin hässäkkää mikä kuvauksissa oli, en voi uskoa että saatiin tälläiset kuvat aikaiseksi. Ei kun että kuvaaja sai :) Minä hikoilin ja nostelin tyttöjä takaisin tonttujen sekaan.

Nauttikaa ja huilatkaa, siihen tähtään minäkin! Pikku-Tontuilla ehkä vähän muut suunnitelmat kuin maata sohvalla kirjaa lukien :)










maanantai 15. joulukuuta 2014

Tällä kertaa helppoa ommeltavaa!


 





Koska helppous on tässä hetkessä se juttu, niin ommeltavatkin asiat ovat helppoja. Niiden täytyy olla. Ompeluaika osuu sattuneista syistä usein yöhön, ja silloin ei pinna enää riitä mihinkään kovin tarkkaan työhön. Ei siis rypytyksiä, napinläpiä tai aplikointia. Ei, vaan simppeliä ja nopeaa. Tässä juurikin sellainen mekko!

Kaavaa myy nettikauppa Pikku Piltti ja on meinaan hyvä ja helppo kaava!
Kankaana käytin Metsolan joustofroteeta, ajankohtaisella kaunokirjoituskuosilla. Tai siis kohta ei enää niin ajankohtaisella.. Samaa kangasta kaapista löytyy myös vihreällä pohjalla ja vähän suuremmalla tekstillä, siitä voisi kehitellä jotain samantyylistä, mutta hupulla.

Näitä trikoomekkoja on nyt syntynyt ja syntymässä useampikin, sattuvat olemaan yhtä mukavat päällä kuin verkkarit, joten käyttöä on löytynyt.

Suosittelen! Tämä malli toimii.

torstai 11. joulukuuta 2014

Höyhenkorusta kyselyä


 Eilisen postauksen höyhenkorusta tuli useitakin kyselyitä. Tässä korusta muutama parempi kuva.


 Korua valmistaa ja myy Viipurinkadulla sijaitseva Folklore http://www.tanjakurittu.com/collection
Itse en ole koskaan liikkeessä sisällä käynyt, mutta kovasti ikkunan takaa aina koruja ihaillut. Ja sitten sainkin tälläisen lahjaksi, kiitos vaan valveutuneille kotijoukoille! Liikkeessä näyttää olevan vaikka mitä ihania koruja, täytyy mennä joku päivä sisälle asti ihastelemaan.

Mutta tässä siis vastauksia kysymyksiin korua koskien!

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Laatikkopaitaa ja lausuntaa

Laatikkopaita on vihdoin valmis! Aloitin sen kesän lopulla, kun tarvitsin (ehdottomasti siis tarvitsin..) uutta neulottavaa. Olin matkalla Muonioon ihanan kummipoikani ristiäisiin ja kaikki neuletyöt olivat siinä vaiheessa, ettei niitä viitsinyt ottaa junaan mukaan. Melkein valmiita (tulevat valmiiksi jo menomatkalla), neuleita jotka ovat siinä vaiheessa että kappaleita pitäisi liittää toisiinsa (mahdotonta junassa) tai liikaa tarkkaavaisuutta vaativia (tulomatkalla minulla oli kummipoika perheineen matkustusseurana, ala siinä sitten laskemaan silmukoita ja samalla seurustele). Matka taittui molempiin suuntiin junalla, joten tekemistä tarvittiin. Koska matkustin ensin Tampereelle, oli luonnollista ostaa langat Kerästä.

Siispä soittoa Kerään, tarkistus mitä lankoja ja värejä heiltä löytyy, pyyntö kopioida ohje valmiiksi ja hups, syöksyminen kauppaan ja ulos ja matka jatkuikin taas!
Ja hei, kerrankin olen tosi tosi tyytyväinen johonkin neuletyöhöni! Tätä oli kiva tehdä ja tämä on ihana päällä! Nyt tuli potkua saada pari muutakin "nappeja vaille valmiita"-neuletta käyttökuntoon.








Ja tämä on todellinen laatikko...
       


 Ja jälleen superhelppo neuloa, suoraa putkea vaan, oikeaa ja nurjaa. Ohje on Modasta, saanee lankojen mukana jos käyt Kerässä ostoksilla :) Lanka on Isagerin Meriliniä, 80% merinovillaa, 20% pellavaa.

Ja sitten se lausunta, tai puheosuus. Olen nimittäin nyt useampana aamuna peräkkäin ihmetellyt, että mitä noiden tirppojen päässä tapahtuu yön aikana, kun tuntuu että joka aamu osaavat puhua paremmin ja paremmin. Että mitä pirua, kohta muodostavat parempia ja sanavarastoltaan rikkaampia lauseita, kun minä ikinä esim. saksaksi. Pikkasen alkaa kateutta pukkaamaan. Miksei mun sanavarasto kasva samaan tahtiin, että aamulla hups vaan, minähän puhun paljon sujuvammin tätä saksaa kun eilen illalla? En ymmärrä. Hurjaa on.