sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Uudet keväthatut

Kyllähän näitä pieniä ompeluksia tässä syntyy, mutta miten jääkin tämä kuvien lataaminen.. Tässä aurinkoisia kuvia viime viikolta. Hatut ommeltu omalla kaavalla, vähän vielä vaatisi parantelua.. Lippaan lisää tukikangasta ja se voisi olla hieman eri mallinen. Mutta tytöt itse tykkäävät näistä hatuista, ja sehän on pääasia!

Kankaana mun vanhat samettihousut, nauhat jotain vanhaa varastoa nekin.  Ja vuorikangaskin löytyi kätköistä, joten rahaa näihin meni nolla euroa.

 
























sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Hupullinen neule

Mielini teki pitkään hupullista neuletta. Tämän neuleen aloitin muistaakseni kolme kertaa, aina oli jotain miksi jouduin purkamaan. Toisaalta, se kannatti.

Ohjeena käytin tätä Dropsin ohjetta, tosin tein koko neuleen oikeilla silmukoilla. Lopuksi poimin pääntieltä silmukoita ja neuloin niin pitkälle, kunnes kappale oli riittävän suuri hupuksi. Sitten vain hupun ainoan sauman ompelu ja avot, siinä se oli!


Vielä aivan hetki sitten inhosin ainaoikein-pintaa, jotenkin se tuntui niin kotikutoisen näköiseltä ja työt ala-asteen käsityötunneilla tehdyiltä. Mutta jotenkin se mieli vaan muuttui.. Nyt oli haussa juuri se kotikutoiseuuden tuntu, ei liian skarppia vaan paljon rennostakin rennompaa. Ja sellainen tästä tulikin.

Lankana käytin suurta suosikkiani Isagerin Merilinia, joka sisältää 80% merinovillaa ja 20% pellavaa. Langat Kerästä, tottakai!

Tällä lähdetään kohti kesää!


keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Villahousut, pipo ja askartelupussukka

Jotain uuttakin on tullut tehtyä, jos niitä vaikka pikkuhiljaa kuvailisi tänne.. Työt haittaavat nykyään harrastamista, tai ainakaan voimat eivät aina riitä kuvien lisäämiseen tänne. Mutta nyt on useampi homma valmiina, joten jospa sitä muutaman lataisi lähipäivinä. Muuten arki rullaa, tirriäiset tykkäävät päiväkodista ja itsekin olen alkanut hahmottamaan että miten niitä töitä taas tehdään.

Aloitetaan villahousuista! Marimekon ysmystä löytyi viime syksynä villaneulosta 10 euroa/ metri, josta surautin talven tultua villahousut. Kapeat, mutta kuitenkin sen verran väljät, että sujahtavat tavallisten leggareiden päälle työmatkan ajaksi. Toimii! Eikä palele.

Samassa kuvassa mukana myös perheen miespuoliselle jäsenelle tehty pipo, joka siksi aavistuksen iso minulle. Mutta tuttua turvallista Semilla Grossoa se on, tietty!


Ajattelin tehdä jonkun keväisemmän mekon itselleni, kesämekkokautta odotellessa (niihin onkin jo kankaat olemassa) mutta sitten näin tämän Mainion mekon ja jäin ompelut sikseen, kun kerran valmiina löytyi näin mainio mekko!

Ja koska nykyään istun noin tunnin päivässä bussissa, ovat neulomuksetkin edistyneet. Olen koukussa Helga Isagerin malleihin ja Isagerin lankoihin, joten jälleen tartuin Neuleiden neljä vuodenaikaa kirjaan ja sieltähän se uusi malli taas löytyi. Kesää kohti tämän neuleen myötä.



Ja sitten ne askartelupussukat. Olimme hiihtolomalla Tukholmassa, joten reissuun piti varmuudeksi saada jotain hätävaraohjelmaa, JOS kävisi niin, että kolmevuotiaan elämä muuttuisi hetkellisesti hankalaksi. Ompelin edellisenä iltana tytöille omat pussukat (saivat itse valita kankaat ja kuvat, ja päätyivät hetken harkinnan jälkeen samanlaisiin) joihin keräsin Tigeristä vihkoa, kynää, tarraa.. Uskon että näille on käyttöä muillakin reissuilla.


Risteily meni mukavasti, kyllä se vaan tämän ikäisten kanssa on helppoa. Tuliaiseksi ostettiin Åhlensilta kuvassa esiintyvät käsilaukut, Peppi-kuosilla, tottakai!





Kevättä, seuraavat kuukaudet ovat ihania! Jaksaa jaksaa!