keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Paljon punaista


Miten näitä neulomuksia on niin vaikea saada tänne blogiin. Ajatuksena olisi, että saisin kaikista tuotteista tänne kuvat ja jotain faktaa ohjeesta ja materiaaleista, ettei sitten tarvitse myöhemmin ihmetellä, että mikäs se homman nimi olikaan. Mutta ei, sohvalla kyllä syntyy silmukoita, mutta tämä dokumentointi ei suju yhtä helposti, ei sitten ollenkaan.

Joulun alla syntyi paljon punaista.

Huomasin suorastaan tarvitsevani punaisen pipon, joka ei olisi kovin paksu, mutta jonka pinnassa saisi olla vähän pörröisyyttä. Lopulta päädyin Eden Cottage yarnsin Whitfell-lankaan, jonka väri Dogwood ei ollut aivan se punainen jota lähdin etsimään, vaan enemmän tiilenpunainen. Mutta se olikin parempi kun etsimäni! Snurresta tämäkin ihanuus löytyi, tietty.

Tämä mummon myssy tehtiin suurinpiirtein näin:

Luo 120s pyöröpuikolle numero 3.
Neulo 1o 1n 9cm.
Jatka sitten sileää 15cm.
Aloita kavennukset, aseta silmukkamerkit tasaisesti kuuteen kohtaan puikolla ja näissä kohdissa tee joka kerroksella ylivetokavennus. Kun puikolla on noin suurinpiirtein 10 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.

Ja sitten lisää punaista.Tätä paitaa tuli purettua ja neulottua niin monta kertaa, etten oikeastaan osaa sanoa miten se lopulta tehtiin.. Sen olen oppinut, ettei puolihyvää kannata tehdä, vaan ennemmin purkaa ja tekee uudestaan. Muuten jää vaate käyttämättä.


Langin Donegal oli kiva neulottava, tykkäsin kovasti! Ositn langat Eiran lankojen jostain ystävämyynnistä tai muusta varamaan vuosi sitten. Paidasta tuli tosi mieluisa, on ollut kovassa käytössä! Sikäli harmi, etten lopulta kirjoittanut mitään ohjeita ylös, sillä olisin voinut haluta toisekin samanlaisen perusneuleen.

Harmaa pipo on tehty numero 3 pyöröpuikolla ja 94 silmukkaa luoden. Aluksi pipo tuntui vähän pieneltä, mutta käyttöön vaan ja nyt se on jo löystynyt aivan sopivaksi. Tavallaan hyvä että annoin olla, koska mun tekemillä pipoilla on tapana löystyä liikaakin.  Lankana Snurresta ostamani Cardiff Cashmere. Hinstansa väärtti tuo lanka!

Se tällä erää punaisesta, josko nyt kohti keväisempiä värejä. Nyt on vaan niin monta työtä puikoilla, että kun jokaista tekee vähän, niin mikään ei koskaan valmistu. Tirriäiset painostavat uusia pipoja käyttöön, joten jos ne nyt seuraavaksi loppuun.. Että ehtivät vielä tälle talvelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti