perjantai 30. lokakuuta 2015

Ensin tuli kauluri, joka tarvitsi parikseen takin. Ja arvonta!



Voi Snurre. Siellä kun käy, niin aina jotain ideaa tai lankaa tarttuu mukaan. Tällä kertaa kumpaakin. Näin Snurressa tämän kaulurin ja sehän oli sitten pakko saada. Ja tälläisen tekee muuten sitten parissa illassa, ettäs tiedätte. Snurresta löytyy sekä ohjetta että lankaa, kannattaa marssia suoraan sinne. Ja huom. tämä kauluri ei kutita!





No, sitten tämä kauluri tarvitsi selkeästi takin, jossa on pystykaulus. Marikon ystävämyynnistä löytyi juuri sopiva takkikangas, ja vielä erittäin huokeaan hintaan. Kangaspakkojen välistä löytyi myös vanha opiskelukaveri, joka oli ostanut samaa kangasta. Siinä sitten pohtimaan ja miettimään kaavaa ja mallia ja lopulta päädyimme sunnuntai-aamun iloksi leikkaamaan takit yhdessä. Pohjana takille on kaava Suuri Käsityökerho-lehdestä numero 3/2013, mutta tämän lisäksi meillä oli mukana pari omaa takkia ja mittanauha.
Ja tälläinen siitä sitten tuli.







 Kankaassa oli hurjan kauniit hulpiot, ja koska kaikki saumat tulivat ns. risareunaisina, hulpiot päätyivät eteen. Takanakin on yksi pystysauma, tuomassa pientä jujua ja isot paikkataskutkin ovat risoilla reunoilla. Yhtään huolittelua ei siis tarvinnut ajella, koska tämä kangashan ei rispaannu. Eteen tein alavarat ja niihin kiinnitin isot nepparit. Pystykaulusta ei kuvissa näy, mutta sellainenkin löytyy kaulurin alta.
Turbaani ei ole omaa käsialaani, vaan ihan mahtavan helsinkiläisen Hattuateljee Herneen.  Itse törmäsin tähän putiikkiin I love me-messuilla, käykääs tekin kurkkaamassa sivuja!

 Ja sitten se lupaamani arvonta! Helsingissä on viikon kuluttua kovat hulinat, kun Messukeskuksessa vietetään Kädentaidot-messuja 6.-8.11.2015. Messukeskus antoi minulle kaksi lippua arvottavaksi täällä blogissa, joten eikun arpomaan!
Homman nimi on se, että käy kommentoimassa täällä blogissa, tähän postauksen alle siis, mikä käsityö sinulla on juuri nyt työn alla? Olkoon se sitten ompeluhommia, neulontaa, askartelua.. Ihan mitä vaan! Messuillahan on näytteilleasettajia koskien ihan kaikkia käsityöjuttuja, joten sinne kannattaa suunnistaa ihan jokaisen asialle omistautuneen :)

Aikaa on siis sunnuntaihin 1.11.  klo 20 saakka, joten eikun kommentoimaan!

(Kuva: Messukeskus)

18 kommenttia:

  1. Heippa! Hienoja juttuja! Työn alla aina kasa juttuja ja päässä raksuttaa jo uusia. Nyt väsäyksessä paljettipipon neulominen ja heppapaidan ompelu tytölle. Sopivan kokoisia hommia että valmistuvatkin.

    VastaaPoista
  2. Kyllästyttää eskarilaispojan perusmallin paidat, vaikka kuinka ois jujua kankaassa tai yksityiskohdissa. Päätin tehdä rennon kauluspaidan trikoopaidan tilalle, kangas trikoota, kalvosimet feikit ja eteen tulee nepparit. Eipä tuota kai oo pakko ees avata vaan voi pukea kuin tavan paidankin. Mansetit kesken ja nepparit puuttuu.

    VastaaPoista
  3. Ihania juttuja oot saanut taas aikaiseksi. Tarviikin hakea Snurresta langat ja ohjeet. Just sain pitkävartiset villasukat valmiiksi ja vielä en oo uutta työtä aloittanut.

    VastaaPoista
  4. Torkkupeitto neuloen ja useampi pari sukkia on tällä hetkellä puikoilla. Kantotakki työn alle jahka kankaat kotiutuu ��
    lotta.aapro@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Vauvan leikkialusta, makuupussin päällystäminen sekä jumpsuit kesken ja tekeillä tällä hetkellä :)

    VastaaPoista
  6. Äidille lapaset pukinkonttiin, kummitytölle villapaita ja kai yksi pariton sukka vailla paria odottaa neulojaa. Olen saanut liian monta inspiraatiota ja aloitellut monia töitä. Jospa pyhäinpäivänä jokin valmistuis?

    VastaaPoista
  7. Työn alla on montakin projektia, mm. sammakkovillatakki pojalleni ja virkattu mekko ystävälleni. :)

    VastaaPoista
  8. Loputon määrä projekteja kesken mm. ompelussa: pojalleni raglanhihainen paita, siskontytölle mekko. neuleissa: koristesydämiä, villasukat yhdet lasten toiset aikuisten kokoa, lasten peitto, itselle mekko. virkkauksissa: joulukorttien sydämet, tiskirätit ... ja taitaa olla vielä muitakin kesken... :)

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Villasukkia jouluksi, ja seuraavana vuorossa Spiderman -sukat kummipojalle. :)

    VastaaPoista
  11. Projekteja riittää, tupsupipot pojille, trikoopaidat ja pussukoita pukinkonttiin. Messuliput tulisi tarpeeseen.

    VastaaPoista
  12. Keskeneräisiä projekteja useampikin mm. Villasukat, karkkipaperi pussukoita ja virkattu kori...

    VastaaPoista
  13. Villapaitaa neulon, on melkein valmis

    VastaaPoista
  14. Ihanat luomukset sut sulla jälleen kerran!
    Mulla on tällä ketkellä kesken (ainakin): 2 tilkkuperittoa, pussukka, yhdet villasukat, torimummot, neulepaita, toppi ja kasa syntymäpäiväkortteja. Joka hetkeen löytyy siis puuhaa :)

    VastaaPoista
  15. Hienoja luomuksia sulla on,mulla om tällä hetkellä Molla-Maija tehdas menossa,tuli monen pikkutyön äidiltä pyyntö molliin niin nyt on saanu leikitellä väreillä oikeen olan takaa.

    VastaaPoista
  16. Just nyt on täyspitkä Prinsessa Ruususen mekko helman ja ruusujen ompelemista vailla valmis. Sitten seuraavana ehkä mollamaijamaiset kettu- ja puputyttö pehmolelut tai villakauluri (onko vinkata mallia? kohta 4-vuotiaalle) tai Frozen-mekko tai jos saan "jahdatteua" yhden mekkokankaan, niin laatikkomekot tyttärelle ja itselle... kaulurista varmaan aloittaisin, jos olis kiva ohje, pipokin piti tehdä settiin, mutta löysin eilen aivan ihanan merinovillaisen, vaaleanpunaisen pipon, niin kannatin sitten suomalaista käsityöyrittäjää :) Niin ja askerteluissa alkaa tänään tyynyliinojen tekstittäminen. Tytär kirjoittaa ensin isille ensi viikonlopuksi: Kauniita unia isi. Halusi, että mä kirjoitan hänen tyynyliinaansa tekstin <3

    VastaaPoista
  17. Alkamaisillaan juurikin tuota Snurren kauluria yhden taitavan oppaan tuutuoroimana ;)

    VastaaPoista
  18. Arvonta suoritettu! Kiitos kaikille osallistujille! Liput ensi viikonlopun Kädentaidot-messuille voittivat:
    Sanni Järvinen ja Sara Olivieri.
    Onnea voittajille!

    VastaaPoista