sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Talvitamineita

Edellisestä postauksesta on pari viikkoa, kuvat taas samasta paikasta, mutta nyt ollaan saatu iloksemme talvi! Meillä Helsingissä on vielä enemmän lunta kun kuvauspaikassamme Tampereella, mutta kummassakin paikassa Tirrit ovat päässeet pulkkamäeen. Mahtavaa, ja jo marraskuussa!

Ja koska talvi tuli, piti saada vähän uutta talvikampettakin tehtyä. Olimme nyt lauantaina Piritta Lipiäisellä joulukorttikuvauksissa, joiden lähestymiseen heräsin pari viikkoa sitten. Eikun neulomaan tytöille villatakkeja ja uusia pipoja, ja kyllä ne parissa viikossa syntyivätkin. Vikana aamuna vielä lankoja päättelemistä..


 Tämän vuoden Snurrepipot ovat turkoosit, menevät hyvin kun lempiväri on sininen ja kaikki pitäisi olla sinistä. Turkoosi on tarpeeksi sinistä :) Tuo pipo on vaan niin täydellinen, että vaikka mitä muuta tässä olisi tullut tehtyä, niin tuntuu että tuo on ainoa malli mikä pysyy napakasti päässä ja on omasta mielestäni vielä kivan näköinenkin. Tehdään siis sitä, mitä on hyväksi havaittu!

 Lanka tietty Semilla Grossoa, Snurresta sekin! Lempikauppamme täytti juuri 5 vuotta! Onnea! Valitettavasti emme päässeet synttäreitä juhlimaan, mutta Anne ja Mikko, me tullaan joku päivä teitä taas moikkaamaan! Kaupassa on niin hyvä fiilis, että tytöt toivovat tasaiseen tahtiin, että voidaanko me "Nurreen" moikkaamaan Annea ja Mikkoa. No sellainen reissu sopii äidille aina ;) Jos ette ole ennen Snurressa käyneet, poiketkaahan. Sieltä saa tähän pipoon ohjeenkin. Vähensin vaan silmukoita vähän, niin on lapsellekin sopiva.

 Huivit on vanhat ja blogissakin esitellyt. Piti ehtiä tehdä joulukorttikuvauksiin uudet, mutta sain valmiiksi 1,5 huivia. Tehdään ne siis myöhemmin loppuun.


 Villatakit huitaisin kaksinkertaisella alpakkalangalla, jota olen joskus hankkinut mutta en ole saanu tehtyä tai edes aloitettua. Tytöillä oli joskus ihan pienenä tuollaiset villatakit, jotka neuloin hihasta hihaan pelkkää oikeaa. Kätevä malli siitä, että meni tosi pitkään, koska olkasauman puuttumisen vuoksi ei koskaan näyttänyt siltä että olisi ollut liian pieni. Jossain vaiheessa vaan hihat alkoivat olla vähän lyhyet..

Villatakit ovat aika muhkeat ja vähän liian isotkin, mutta en vaan halua että jäävät heti pieneksi. Tuo oikeaneuloshan venyy ja paukkuu, jos sitä silitysrauhalla höyryttelee, joten vielä sitä en tehnyt. Koska en olisi ehtinytkään..Mutta jos muutaman kuukauden välein vähän höyryttää, niin aina tulee lisää pituutta ja taas lisää.. Kätevää, eikö?
Ohjetta ei neuletakkeihin ole, mutta netistä löytyy kyllä tuollaisiin ohjeita. Itse en vain osunut ohjeisiin jotka olisivat vielä noin metrin mittaisille pätkille, joten pistelin menemään noin suunnilleen periaatteella. Ihan kivat tuli! Ja lämpimät!

Nauttikaahan lumesta, ainakin huomenna pitäisi vielä päästä pulkkailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti