sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Iso huivi, vaikka tähän heinäkuun helteeseen

Tänä vuonna heinäkuu näyttää siltä, ettei tunnu ollenkaan hassulta neuloa villahuivia. Tämä huivi onkin erittäin helppo toteuttaa. Langat hain ihanasta Kerästä, jos ette ole käyneet vielä tutustumassa, tehkää se äkkiä seuraavalla Tampereen reissullanne! Kerällä toimii myös nettikauppa, joten jos Tampere ei ole kesälomareissun varrella, onnistuu langan hankkiminen sitäkin kautta.


 Lanka on Isagerin Meriliniä, http://kera.fi/tuotteet/lankamerkit/isager/isager-merilin-1019.html, josta voisi oikeastaan tähän huiviin valita mitkä tahansa kolme väriä, kaikki ovat niin ihania. Lanka on 80% merinovillaa, 20% pellavaa, todellakin toimii! Eikä kutita!


Jos tälläisen mielit neuloa, tee seuraavasti.
Luo ensimmäisen värin langalla kolme silmukkaa, sen jälkeen lisää joka toisella kerroksella toiseen reunaan silmukka. Koko huivi neulotaan pelkkää oikeaa silmukkaa.
Ensimmäisellä värillä neuloin niin kauan kun lankaa riitti, mittaa huiville tuli ensimmäisen kolmanneksen aikana 60cm.

Keskimmäisellä osiolla on yläreunastaan mittaa 38cm. Tässä osiossa tapahtuu myös suunnan muutos, kun ei enää lisätäkään, vaan aletaan kaventamaan joka toisella kerroksella. Tämä käännekohta tulee kun olet neulonut keskimmäisellä värillä 19cm.

Ja viimeinen osio onkin sitten ensimmäisen kopio, eli mitaltaan yläreunasta 60cm. Pelkkää kaventamista toisessa reunassa.

Iisiä, eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti